Juridische vragenbomen: Deel 4. Microsoft Forms

Deze blog is geschreven door Chris Eren

In dit deel van onze serie over vragenformulieren en beslisbomen beschrijven wij de applicatie Microsoft Forms.

Inleiding

Microsoft Forms is een applicatie waarmee je enquêtes kunt ontwikkelen. Hoewel de applicatie daar niet op is gericht, kun je er ook vragenbomen mee maken. In vergelijking met Community Lawyer en Berkeley Bridge, is Microsoft Forms qua functies een stuk minder uitgebreid. Je kunt in Microsoft Forms enkel formulieren en quizzen opstellen. Microsoft Forms is dus enkel geschikt indien je makkelijk informatie wilt vergaren middels een vragenlijst of een eenvoudige vragenboom wilt ontwikkelen.

Het eindresultaat

Hoe maak je dit vragenformulier met Microsoft Forms?

Hieronder wordt summier aangegeven hoe je een vragenformulier kunt maken met Microsoft Forms:

1. Ten eerste klik je op het maken van een nieuw formulier.

2. Vervolgens krijg je een aantal keuzes die je kunt gebruiken als antwoord op de vraag:

  • Een ‘radio button’;
  • Een tekstkolom;
  • Een beoordeling met bijvoorbeeld sterren;
  • Een datum;
  • Andere opties.

3. Nadat je op de ‘radio button’ (of een andere optie) hebt geklikt en het vragenformulier hebt geopend, kun je de eerste vraag invullen.

3.1 Zie voorbeeldvraag hieronder.

4. Indien de persoon op ‘Ja’ klikt, zal hij worden doorverwezen naar de volgende vraag. Je kunt hier vertakkingen aanbrengen (branches). Als het antwoord op de vraag ‘ja’ is, ga naar sectie 2. Als het antwoord op de vraag ‘nee’ is, ga naar sectie 3. Daarmee heb je de structuur voor een eenvoudige beslisboom.

5. In de afbeelding hieronder kun je zien op welke manieren je vragen kunt stellen in het vragenformulier. Op deze manieren kun je dus naar eigen ingeving een vragenlijst samenstellen. Een positief punt aan Microsoft Forms is, dat als je je vragenlijst klaar hebt, hem direct kunt delen. Indien je de vragenlijst op je website wilt invoeren, kun je de vragen lijst door middel van de embed-code invoeren op je website. Tevens is het mogelijk om de antwoorden te bekijken die de personen van de vragenlijst hebben ingevuld.

Samengevat

Microsoft Forms is eenvoudig te gebruiken, echter is het enkel geschikt voor het maken van vragenlijsten en eenvoudige vragenbomen. Het is een intuïtieve applicatie die je snel onder de knie hebt. Als je een beslisboom wilt maken, adviseer ik je om Community Lawyer of Berkeley Bridge te gebruiken, omdat Microsoft Forms niet over de functies beschikt om een uitgebreidere beslisboom te maken.