Uw Zuyd Legal Lab-team stelt zich voor!

Borgie Schols
Mijn naam is Borgie Schols, ik ben 22 jaar en woonachtig te Sittard. Ik loop stage bij Zuyd Legal Lab, een juridisch leerwerk bedrijf gedreven door studenten onder leiding van professionele docenten met veel juridische ervaring en kennis. Tijdens deze 20 weken hoop ik mij zo breed mogelijk te kunnen oriënteren binnen diverse rechtsgebieden. Bestuursrecht en faillissementsrecht spreken mij het meeste aan. In het tweede jaar heb ik stage gelopen bij een Gerechtsdeurwaarder en dit is mij goed bevallen. Hier was ik voornamelijk met front- en backoffice werkzaamheden bezig, gecombineerd met praktijkbezoekjes. Deze diversiteit hoop ik ook bij Zuyd Legal Lab te verkrijgen.

Jules in ‘t Panhuis
Hallo, mijn naam is Jules in ’t Panhuis en ik stel mij graag voor in deze blog. Ik ben 21 jaar oud en woonachtig in Maasbracht. Momenteel zit ik in het derde studiejaar van de HBO-Rechten opleiding aan Zuyd Hogeschool te Sittard. Ik loop de komende 20 weken stage bij Zuyd Legal Lab, een leer- en werkbedrijf van onze opleiding.

Afgelopen schooljaar heb ik stagegelopen bij een Gerechtsdeurwaarder. Tijdens deze stage heb ik veel geleerd. Hier heb ik voornamelijk juridisch ondersteunende werkzaamheden verricht.

Wat mij het meeste aanspreekt bij Zuyd Legal Lab is de diversiteit in zaken en het werken in de praktijk. Ook betreft dit een ander juridisch rechtsgebied ten opzichte van een Gerechtsdeurwaarder. Ik wil het beste in mezelf naar boven halen en deze stage dan ook succesvol afronden. De werkomgeving is erg prettig aangezien ik graag samenwerk met medestudenten. Dit vergroot de kans om veel te leren van zowel medestudenten als van professionals. Ik probeer met mijn stages gedurende de opleiding een zo breed mogelijk beeld te scheppen van hetgeen het beste bij mij past.

Mathijs Oberndorff
Mijn naam is Mathijs Oberndorff, derdejaarsstudent HBO-Rechten aan Zuyd Hogeschool. Maandag 5 september jl. begon mijn stageperiode bij Zuyd Legal Lab. Vorig schooljaar heb ik mijn tien weken durende stageperiode ook ingevuld bij dit leer-werkbedrijf. Onder begeleiding van professionals ‘runnen’ mijn collega-stagiaires en ik Zuyd Legal Lab. De werkzaamheden van een stagiair bij Zuyd Legal Lab omvatten onder andere het behandelen van dossiers, het voeren van intake- en adviesgesprekken en juridische stukken opstellen. Dit betekent dat wij direct contact hebben met cliënten en dat wij deze zaken mogen behandelen. Ook gaan we ons bezig houden met ‘legal tech’. Dit houdt in dat we gaan nadenken hoe we de vorderingen binnen technologie kunnen combineren met het recht.

 Mylena Wallet
Mijn naam is Mylena Wallet. Ik ben 20 jaar oud en studeer HBO-Rechten aan Zuyd Hogeschool. Deze week ben ik begonnen aan mijn derdejaars stage bij Zuyd Legal Lab bestaande uit 20 weken. De derdejaars stage is een beroeps opleidende stage, oftewel een meewerkstage. Het is dan ook de bedoeling dat ik gedurende deze 20 weken geleidelijk aan steeds zelfstandiger te werk zal gaan bij Zuyd Legal Lab.

Hoewel ik er erg naar uit kijk om meer praktijkervaring op te doen, heb ik nog geen definitief beeld van de setting waarin ik dit zou willen realiseren. Vandaar dat ik tijdens het solliciteren voor een stageplaats op zoek was naar een stagebedrijf waar ik de mogelijkheid zou hebben om mij zo breed mogelijk te oriënteren op wat het juridisch werkveld te bieden heeft. Zo is mijn oog gevallen op Zuyd Legal Lab.

Wat mij het meeste aanspreekt aan Zuyd Legal Lab is het feit dat het een juridisch leer- werkbedrijf is dat werkzaam is onder begeleiding van ervaren docenten van de opleiding en het een breed scala aan juridische diensten aanbiedt. Stagelopen bij Zuyd Legal Lab geeft mij de kans om op zelfstandige wijze mijn kennis en ervaring met de verschillende rechtsgebieden te vergroten. Dit alles binnen een veilige leeromgeving waar de kwaliteit van mijn werk goed bewaakt wordt.

 

Geef een antwoord