De nieuwe lichting Legal Lab stagiaires stelt zich voor!

De nieuwe lichting Legal Lab stagiaires stelt zich voor!

Derdejaars stagiaires HBO Rechten 

Hallo, mijn naam is Emiel Bongaarts. Ik ben 20 jaar oud en momenteel zit ik in het derde jaar van de Hogere Juridische Opleiding. Vorig jaar heb ik stage gelopen bij Gastenhof. Hier had ik één-op-éénbegeleiding. Het voordeel hiervan was dat er altijd veel tijd was om iedere situatie uitvoerig na te bespreken. Ik zal bij Zuyd Legal Lab meer eigen initiatief moeten tonen. Ook zal ik tijdens deze stage veel meer met collega´s gaan samenwerken. Doordat iedereen anders denkt over bepaalde zaken zal dit leiden tot interessante discussies. In mijn vrije tijd werk ik bij de Jumbo in Meerssen. Dit doe ik met veel plezier. Thuis luister ik graag naar muziek. Mijn favoriete genres zijn hardstyle en R&B. Ik weet zeker dat ik een hele hoop nieuwe dingen zal gaan leren in deze stageperiode.

Met veel plezier stel ik mij aan jullie voor. Ik ben Michelle Plompen, 24 jaar oud, woonachtig in Landgraaf. Ik ben derdejaars student aan de Hogere Juridische Opleiding op Zuyd Hogeschool te Sittard.  Momenteel loop ik 20 weken stage bij Zuyd Legal Lab. Dit is een juridisch leer- werkbedrijf. In mijn tweede leerjaar heb ik stage gelopen bij een advocatenkantoor waar ik ondersteunende juridische werkzaamheden heb uitgevoerd. Tijdens deze stage wil ik mij zo breed mogelijk oriënteren op het werkveld, zodat ik uiteindelijk weet waar mijn passie ligt. Zuyd Legal Lab sluit hier heel goed bij aan. Mijn interesses liggen in het personen- en familierecht, verbintenissenrecht, ondernemingsrecht, arbeidsrecht, consumentenrecht en sociaalzekerheidsrecht. Mij sprak vooral de diversiteit aan die Legal Lab te bieden heeft. Hierdoor hoop ik mij ook verder te kunnen ontwikkelen.

Hallo, ik ben Jordy Scheilen, 20 jaar oud en woonachtig in Chevremont. Op dit moment studeer ik aan de Hogere Juridische Opleiding te Sittard. Ik loop stage bij het stagebedrijf Zuyd Legal Lab te Sittard. De diversiteit aan verschillende rechtsgebieden spreekt mij heel erg aan. Op deze manier kan ik een betere keuze maken inzake het rechtsgebied dat ik later wil gaan beoefenen. Ook de werksfeer binnen Zuyd Legal Lab is zeer prettig. Vorig jaar heb ik 10 weken stage gelopen bij de Gemeente Landgraaf op de afdeling Toezicht en Handhaving. Hier mocht ik me vooral bezighouden met het maken van beschikkingen inzake de openbare orde. Mijn verwachting van deze stage is dat ik in de komende 20 weken veel praktijkervaring zal opdoen.

Hallo, mijn naam is Zakaria. Ik ben 23 jaar oud en een derdejaars HJO-student. Ik wil in deze blog graag wat vertellen over de werkzaamheden als stagiair bij Legal Lab en waarom ik hiervoor heb gekozen. Zuyd Legal Lab is een  juridisch leer- werkbedrijf van de Hogere Juridische Opleiding. Studenten leren onder deskundige begeleiding van ervaren docenten juridische diensten te leveren aan particulieren, ondernemers en publieke instellingen. Legal Lab kenmerkt zich door haar preventieve aanpak. Het probeert bijvoorbeeld ondernemers vooraf te helpen met het voorkomen van juridische problemen. Ik ben inmiddels twee weken werkzaam als stagiair bij Zuyd Legal Lab. Ik ben vooral bezig geweest met ondersteunende werkzaamheden. Het betrof vooral research aan de hand van jurisprudentie of tekst & commentaar in o.a. een Wmo-zaak. Daarnaast wordt er ook gewerkt aan een aantal innovatieve projecten onder begeleiding van de heer Lieverse. Mijn keuze voor Legal Lab  is gebaseerd op mijn mate van leergierigheid en de drang om het beste uit mezelf naar boven te halen. Al met al kan ik zeggen dat dit een zeer kwalitatieve stage is en dat ik ervan overtuigd ben dat Zuyd Legal Lab als juridisch leer- werkbedrijf een veelbelovende toekomst staat te wachten. Ik hoop tijdens deze stage de discrepantie te ondervinden tussen theorie en praktijk, zodat ik te weten kan komen wat ik na mijn studie in het juridisch werkveld mag verwachten.

 

 

 

Geef een antwoord