Uw Zuyd Legal Lab-team stelt zich voor!

Hoi, ik ben Chris Maassen en ik ben nu vierdejaars student aan de Hogere Juridische Opleiding op Zuyd Hogeschool. Verder ben ik 22 jaar oud, woon ik in Einighausen en heb ik naast mijn studie ook nog een bijbaan en natuurlijk mijn hobby’s. In het vorige schooljaar heb ik twintig weken stage gelopen bij Zuyd Legal Lab. Door de enorme diversiteit aan zaken, de prettige werksfeer en de grote zelfstandigheid was het voor mij een makkelijke keuze om ook mijn afstudeerstage bij Zuyd Legal Lab te doorlopen. Vermogensrecht heeft mijn grote voorkeur, maar gebieden zoals het privacy-recht en intellectueel eigendomsrecht interesseren mij ook enorm. Afgelopen jaar heeft Legal Lab op deze gebieden enorm interessante zaken gekregen waar ik met veel plezier aan gewerkt heb. Ik kijk dan ook erg uit naar mijn aanstaande stage bij Legal Lab.

Mijn naam is Laura Hendriks, ik ben 22 jaar en kom uit Weert. In juni van 2015 heb ik mijn Mbo-diploma ‘Juridisch medewerker’ in ontvangst mogen nemen. Deze opleiding duurde drie jaar en heb ik gevolgd aan Gilde Opleidingen te Weert. Voor mij was het een logische vervolgstap om door te studeren in het Hoger beroepsonderwijs. De keuze viel al snel op de Hogere Juridische Opleiding aan Zuyd Hogeschool te Sittard. Na succesvolle afronding van het eerste jaar heb ik mijn propedeuse behaald. In het tweede studiejaar heb ik stage gelopen bij een notariskantoor. Dit mede vanwege speciale interesse in het personen- en familierecht. Naast dit rechtsgebied reken ik ook het arbeidsrecht, het sociaal zekerheidsrecht en het gezondheidsrecht tot mijn grootste interesses. Momenteel ben ik student-stagiair bij het Zuyd Legal Lab waar ik met allerlei uiteenlopende zaken bezig ben. Ik hoop me hier dan ook verder te ontwikkelen tot een kundig beroepsprofessional.

Hallo, mijn naam is Milou Kusters. Ik ben 20 jaar en woon in Schinnen. Mijn vooropleiding is de havo. Vanuit daar ben ik rechtstreeks begonnen aan de HJO. Mijn passie ligt in het arbeidsrecht en het personen- en familierecht. Ik heb stage gelopen bij een advocatenkantoor en ben nu begonnen bij Zuyd Legal Lab! Wat mij erg trekt is de zelfstandigheid die geboden wordt. Ook zijn de zaken erg divers. Mijn grootste hobby is mijn lieve hondje waarmee ik regelmatig een groot stuk ga wandelen. Ook speel ik gitaar en ga ik graag met vriendinnen een drankje doen.

Met veel plezier en enthousiasme stel ik mij aan jullie voor als stagiaire van Zuyd Legal Lab. Ik ben Sanne Lutter, 22 jaar oud, woonachtig in Brunssum en een echte sushi liefhebber. Momenteel ben ik derdejaars studente aan de Hogere Juridische Opleiding te Sittard. Ik had altijd al een grote interesse in maatschappelijke kwesties en daar sloot deze opleiding mooi bij aan. Daarnaast vond ik de breedheid van de opleiding zeer aantrekkelijk. In het tweede leerjaar heb ik tien weken stage gelopen bij een advocatenkantoor. Mijn interesses liggen in het personen- en familierecht, arbeidsrecht, ondernemingsrecht, sociaalzekerheidsrecht en gezondheidsrecht. Ik heb de ambitie om het civiele effect te behalen aan de universiteit te Maastricht. De komende twintig weken loop ik stage bij Zuyd Legal Lab. Legal Lab is een leer-  werkbedrijf voor studenten, waardoor er veel ruimte is voor zelfstandigheid en een groot werkaanbod. Een mooie uitdaging dus.

Mijn naam is Shannon Janssen. Ik ben 24 jaar en woonachtig in Brunssum. Ik ga naar school, heb een bijbaan, sport graag en heb nog veel meer leuke hobby’s. Voordat ik aan de HJO begon heb ik de opleiding ‘Juridisch medewerker’ op het Leeuwenborg te Sittard afgerond. Ik heb niet lang hoeven nadenken over mijn vervolgopleiding, omdat ik vrijwel meteen wist dat ik aan de HJO wilde beginnen. In het tweede leerjaar heb ik 10 weken stage gelopen bij de afdeling ‘Griffie’ van de gemeente Brunssum. Deze stage heb ik positief afgerond. Dit jaar is het tijd voor een nieuwe uitdaging, een nieuwe stageplaats, en wel bij Zuyd Legal Lab. Wat mij zo aantrekt aan deze stageplaats is de grote mate van zelfstandigheid, diversiteit en het feit dat we inhoudelijk dieper op zaken in kunnen gaan. Mijn interesses liggen in het personen- en familierecht, arbeidsrecht, ondernemingsrecht, sociaalzekerheidsrecht en verbintenissenrecht. Gedurende 20 weken run ik met 5 andere stagiairs het kantoor van Zuyd Legal Lab. Een mooie kans om mezelf te ontwikkelen.

Ik ben Yvonne Vallinga, 27 jaar en ik woon in Obbicht (gemeente Sittard-Geleen). In het dagelijks leven ga ik graag karten en rijd ik motor. Ik heb de opleiding MBO SPW-woonbegeleiding afgerond en ben hierna 5 jaar werkzaam geweest in de maatschappelijke opvang. Tijdens mijn werk werd ik telkens getriggerd door het hoe, wat, waar en waarom. Waarom zijn er bepaalde regels? Hoe worden deze regels samengesteld? Wat gaat daaraan vooraf? Vanuit het MBO liep ik altijd rond met de gedachte om een HBO opleiding te gaan volgen en na enige oriëntatie kwam ik uit bij de Hogere Juridische Opleiding van Zuyd Hogeschool. In het tweede leerjaar heb ik 10 weken stage gelopen bij een gemeente en deze heb ik positief afgerond. Momenteel zit ik in het derde leerjaar en loop ik stage bij Zuyd Legal Lab. Wat mij aantrok aan Legal Lab is de zelfstandigheid die geboden wordt. Met een klein groepje stagiaires run je een kantoor. Grotendeels is er begeleiding aanwezig, maar er wordt verwacht dat je eerst zelf probeert tot een oplossing te komen. De zaken die binnen komen zijn enorm divers, dus je krijgt van alles iets mee. Verder worden wij ook betrokken bij activiteiten vanuit school, waaronder studentcoaching van eerstejaarsstudenten.

Geef een antwoord