GOUDEN TIPS voor het vinden van een stageplaats

GOUDEN TIPS
Voor het vinden van een stageplaats
Shannon Janssen & Milou Kusters

~Zorg ervoor dat je cv bijgewerkt is en er verzorgd uitziet. Denk ook aan je motivatiebrief. Een goede motivatiebrief is het halve werk. Laat zowel je cv als je motivatiebrief controleren door iemand anders. Zo weet je zeker dat jouw brief en cv goed de deur uitgaat.
~Begin op tijd met het zoeken naar een stageplaats.
~
Zorg ervoor dat je weet wat er vanuit school van je verwacht wordt betreffende je stage, zodat je dit tijdens je sollicitatiegesprek al kenbaar kunt maken. (Denk hierbij aan de stagenota).
~
Maak gebruik van je bestaande netwerk, zoals je Linked-In, docenten, familie, vrienden, etc.
~
Zoek een stageplaats die je leuk en interessant lijkt (Je zult er immers een aantal weken doorbrengen). Kijk hierbij goed naar jezelf en naar hetgeen je leuk vindt, hetgeen je wilt leren en waar jouw voorkeur ligt.
~
Benader meerdere bedrijven of instellingen om je kansen te vergroten.
~
Wanneer je gesolliciteerd hebt, maar na 1 week nog geen reactie hebt mogen ontvangen, neem dan contact op met het bedrijf of de instelling en vraag naar de stand van zaken. (Wellicht hebben ze jouw brief niet ontvangen).
~
Wanneer je een open sollicitatie gaat doen, is het handig om het bedrijf of instelling eerst telefonisch te benaderen. Je kunt jezelf dan voorstellen en vragen of ze een stagiair aan willen nemen. Wanneer ze een stagiair aan willen nemen kun je jouw motivatiebrief en cv via de mail of post versturen. Het voordeel van het telefonisch benaderen, is dat ze je al een keer gehoord hebben en weten dat ze jouw cv kunnen verwachten.
~
Wanneer je op gesprek mag komen, doe je er goed aan om netjes en verzorgd te verschijnen. Houd hierbij rekening met de functie waarop je solliciteert en de doelgroep.
~Zorg dat je goed bent voorbereid op het gesprek. Verdiep je vooraf
 in de functie, het bedrijf en de contactpersoon.

Geef een antwoord